Achter de wolken, schijnt de zon

Beste inwoners,

Een bekend gezegde is achter de wolken schijnt de zon en dat is ook echt zo! Het is dan niet een barstens mooi voorjaar, toch schijnt achter de coronawolken een klein zonnetje! We zien namelijk een daling van de coronacijfers, de besmettingen en de IC opnames. Dat zorgde voor optimistische geluiden vanuit Den Haag; het kabinet heeft de maatregelen versoepeld. Er zijn zelfs al geluiden dat er op korte termijn nog meer ruimte komt. Daarnaast verloopt het vaccineren voorspoedig, er zijn op dit moment ruim 6,6 miljoen mensen gevaccineerd. Kortom er is reden tot een voorzichtige opgewektheid.

Overgang

Nu we langzaam steeds meer ruimte en meer lucht krijgen en er weer meer activiteiten kunnen plaatsvinden, maken we ook een overgang in de berichtgeving. Waar ik u eerst informeer over corona gerelateerde zaken, ga ik u nu ook weer meenemen in mijn wekelijkse werkzaamheden. Uiteraard blijft corona terugkomen in mijn werk, het is niet weg maar is geen hoofdzaak meer. Ook ik krijg weer meer ruimte in mijn agenda om andere zaken op te pakken.

Bezoeken jeugd

Zo mocht ik afgelopen week op bezoek bij de leerlingenraad van de Kreek’l. Ik heb met ze gesproken over de inrichting van het schoolplein, corona en vele andere onderwerpen.

Ook de kinderen uit de wijk Akkerwinde kwamen op bezoek, zij hebben me een petitie overhandigd. Hierin vragen ze aandacht voor de boomstammen in hun wijk. Die moeten blijven liggen, het is voor hen een fijne speelplek. De jeugd heeft duidelijk niet stil gezeten en daar ben ik blij om! Wij gaan kijken wat we voor ze kunnen doen.

‘Skip die trip’

Ik heb het dan niet over de zomervakantie maar over het gebruik van drugs. In onze regio lanceren we samen met de andere gemeenten het project ‘ Skip die trip’. Een bewustwordingsproject om het gebruik van drugs minder normaal te laten zijn. Afgelopen week was de aftrap van het project, hier hoort u nog van!

Feestelijkheden

Iedere aanleiding om te vieren, moet je vieren. Zo ook het 60-jarig huwelijk van het bruidspaar Albers uit Schaijk. Het was een bijzondere ontmoeting waarbij maar weer eens duidelijk werd dat je met een hoop geduld, liefde en begrip voor elkaar je echt samen verder komt. Hulde aan het bruidspaar!

Helaas vraagt het coronavirus nog steeds veel geduld van het gilde. Het koningsschieten kon niet doorgaan maar er was gelukkig wel ruimte om stil te staan bij 50 jaar heropleving van het Sint Jacobusgilde. In aangepaste vorm vierden we wat we vieren konden.
We blijven positief gestemd en zien hoe de zon langzaam de wolken verdrijft!

Marnix Bakermans
Burgemeester van Landerd


Meer In gesprek met de burgemeester