Beste inwoners, blijf thuis en houd afstand

Beste inwoners,

Burgemeester BakermansHet besef van een ernstige crisis is op vele plekken ingedaald. Ook in Landerd hebben we te maken met de eerste dodelijke slachtoffers als gevolg van het coronavirus. Onze gedachten zijn bij familie en vrienden die in deze moeilijke tijd, onder moeilijke omstandigheden, afscheid moeten nemen van hun dierbaren. Onmenselijk en onvoorstelbaar verdrietig.

Ondertussen neemt het aantal coronapatiënten toe en weten we dat we dat we nog een lange weg te gaan hebben. Er zullen nog meer zieken en doden volgen. We zitten in een gebied met extra risico en dat vraagt om discipline!

Het is daarom ook dat ik u nogmaals met klem oproep richtlijnen te volgen.
Blijf zoveel mogelijk thuis!! En als u voor een boodschap of werk weg moet, houd dan 1,5 meter afstand. Niet voor niets zijn onlangs opnieuw de maatregelen aangescherpt om verspreiding van het virus te voorkomen.    

Wij bepalen met elkaar of er meer of minder doden zullen vallen.
Wij kunnen de ziekte laten vertragen.
Wij bepalen met ons gedrag of verdergaand ingrijpen nodig is.
Het virus verspreidt zichzelf niet, wij verspreiden het virus!

Nog nooit hebben we met ons gedrag zo’n belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van ons allemaal. Onze koning, onze minister-president, onze ziekenhuismedewerkers, onze mensen in de thuiszorg en in verpleeghuizen. Zij doen allen een beroep op u en mij en ik sluit me daar graag bij aan.

En dan speciaal voor ouders met kinderen. Ook ik ervaar, als vader, hoe moeilijk het is om kinderen te laten beseffen dat ook voor hen deze afspraken van belang zijn. En ja, voor kinderen kan het lastig zijn om hun energie kwijt te raken. Maar ook zij zullen zich nu echt even moeten aanpassen. Geen groepsvorming en afstand houden. Even niet op bezoek bij opa en oma, een keertje extra bellen of Skypen kan ook.

Ik vind het fijn en goed om te zien dat de kracht van onze samenleving ten volle benut wordt. Er ontstaan hartverwarmende initiatieven bij onze zorgcoöperaties, bij buren, bij vrienden. Mensen staan op om elkaar te helpen. En dat is wat we moeten doen. Samen zorgen dat we door deze moeilijke tijd komen.

Marnix Bakermans
Burgemeester Landerd


Meer In gesprek met de burgemeester