Natuurwerkdag Landerd 2021

Geplaatst op woensdag 10 november 2021

Op zaterdag 6 november vond de jaarlijkse Natuurwerkdag weer plaats. Dit jaar werd er op twee plaatsen in de gemeente Landerd hard gewerkt aan de natuur.

Evenals vorige jaren was Scouting Schaijk weer van de partij. Zij hebben op de Schaijkse Heide in samenwerking met de gemeente jonge dennenboompjes weggezaagd. Hierdoor groeien de waterpoelen op de heide niet dicht met bomen.

Aan de oude spoordijk in Zeeland bij het Duits Lijntje, waren de vrijwilligers van Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (VLU) actief. Zij hebben hier nieuwe beplanting aangebracht die bestaat uit verschillende soorten die hier van nature thuishoren. Het Duits Lijntje is een ecologische verbindingszone. Voldoende voedsel en beschutting voor allerlei diersoorten is belangrijk en deze beplanting zorgt daarvoor.

Met de fusie in het vooruitzicht wilde VLU graag alvast een project doen in Landerd. Het resultaat mag er zijn! Alle vrijwilligers, dank voor jullie inzet.