Herindelingsverkiezingen: kunt u niet zelf stemmen?

Geplaatst op woensdag 10 november 2021

Op woensdag 24 november 2021 zijn de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Maashorst. Op 22 en 23 november 2021 kunt u vroegstemmen (early voting). Kunt u zelf niet stemmen? Bijvoorbeeld door ziekte? Dan kunt u iemand anders machtigen. Hij of zij mag dan namens u stemmen. De persoon die uw stem uitbrengt moet zelf ook mogen stemmen voor de herindelingsverkiezingen.

Er zijn twee verschillende machtigingen: een onderhandse volmacht en schriftelijke volmacht.

Onderhandse volmacht

Door het invullen en ondertekenen van de achterkant van uw stempas geeft u de onderhandse volmacht. Dit kan tot en met de dag van de verkiezingen. Deze volmachtstem kan de gemachtigde alleen tegelijkertijd met zijn/haar eigen stem uitbrengen. Let op: de gemachtigde heeft uw stempas en (een kopie van) uw identiteitsbewijs nodig.

Schriftelijke volmacht

Een schriftelijke volmacht vraagt u aan met het formulier ‘Verzoek om bij volmacht te stemmen’. Dit vindt u op www.uden.nl/verkiezingen, op de pagina Volmacht. U kunt het formulier tot 19 november 2021 17.00 uur indienen.

Meer informatie

Alle overige stembureaulocaties en verdere informatie over het stemmen tijdens de herindelingsverkiezingen vindt u op www.uden.nl/verkiezingen.

Druktemeter

Kijk voordat u gaat stemmen op maashorst.waargajijstemmen.nl om te zien hoe druk het is bij een stembureau.