Samen soepen in Schaijk: warme soep en warme contacten

Geplaatst op woensdag 27 oktober 2021

De activiteit "Samen Soepen, ken je buur(t)" in Schaijk was een groot succes. De zorgcoöperatie, Huurdersvereniging Mooiland en een aantal actieve buurtbewoners hadden dit georganiseerd in de Zusterstraat / Molengraaf en de Koninginnen Wijk. Doel was om mensen elkaar te laten ontmoeten. Speciale dank aan de actieve buurtbewoners Coby, Coby, Lea en Mien.

Samenredzaam

Bij de voorbereidingen werd al duidelijk wat de ene buur kan en de andere buur nodig heeft. Samen werd de "soepplek" gezellig gemaakt, een bankje van die, een kleedje van haar en een tafeltje van hen. “Och woon jij in deze straat?, op welk nummer dan?" Onder het genot van een heerlijke warme kom soep, werd er gepraat over gebeurtenissen in de straat. Op die manier zijn we zelfredzaam, maar zeker ook SAMEN-redzaam. In de Molengraaf werd een kom soep gebracht bij buurtgenoten, die zeker aanwezig zouden zijn geweest, maar dit door persoonlijke omstandigheden niet konden.