Zonnepanelen campagne gemeenten Uden en Landerd

Geplaatst op dinsdag 19 oktober 2021

Maandag 18 oktober lanceerden wethouder van Lankvelt van Uden en wethouder Brands van Landerd samen de campagne ‘Ja maar zonnepanelen’. Een campagne om zoveel mogelijk inwoners te motiveren om zonnepanelen op hun daken te laten leggen. Om dat te realiseren willen beide gemeenten een eerlijk verhaal vertellen over zonnepanelen.

“Op dit moment heeft 10% van alle daken in Uden en Landerd zonnepanelen. We willen toewerken naar minimaal 25% in 2025. Wij geloven dat zonnepanelen een toegankelijke, betaalbare en effectieve bijdrage leveren aan een schonere energievoorziening. Tegelijkertijd zien we dat er nog veel twijfels zijn. Dat er nog veel vragen bij inwoners leven en verschillende verhalen rondzingen. Met de campagne ‘Ja maar zonnepanelen’ geven we antwoord op deze vragen” vertelt wethouder Van Lankvelt.

Digitaal platform

Hart van de campagne is een digitaal platform jadoemaar.nl waarop een eerlijk antwoord wordt gegeven op de 20 belangrijkste vragen en twijfels van inwoners. Deze vragen zijn op straat opgehaald. Recht doen aan vragen en twijfels begint met het erkennen van die twijfels. “Als u twijfelt over zonnepanelen, dan doet u dat niet voor niks. Daarom is het goed om te weten dat u op www.jadoemaar.nl alleen bedrijven vindt die door ons onder de loep zijn genomen. Ze voldoen aan de kwaliteitsnormen die we hebben opgesteld en u weet zeker dat u in zee gaat met een betrouwbare leverancier. Het zijn bovendien leveranciers uit de regio. Dus het is niet alleen goed voor uw eigen rendement, maar ook voor de regio”, laat wethouder Brands weten. 

Kijk voor meer informatie op www.jadoemaar.nl.