Het nachtleven in de Maashorst; wandeling op za 30 okt

Geplaatst op woensdag 13 oktober 2021

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de zeventiende keer georganiseerd. Ook Natuurcentrum De Maashorst sluit hier graag bij aan en legt die avond de focus op het nachtleven in De Maashorst.

Wandelroute

Natuurcentrum De Maashorst heeft een wandelroute uitgezet in de Maashorst van ca. 4 km. We lopen in groepen van 10-15 personen. U krijgt een routebeschrijving erbij. De route is in het donker duidelijk te volgen. Onderweg krijgt u op verschillende plekken informatie over het nachtleven in de Maashorst. Zoals o.a. nachtvlinders, dassen, vleermuizen en reeën. De vrijwilligers van de sterrenwacht Halley zijn ook aanwezig. De mensen op deze posten zijn allemaal expert op hun gebied en kunnen u alles vertellen over de nachtdieren en laten zien hoe deze dieren in de Maashorst leven of hoe de sterrenhemel er boven ons uitziet. We raden u aan wandelschoenen te dragen.

De deelnamekosten bedragen € 7,50 per persoon vanaf 12 jaar en ouder. Kinderen tot 12 jaar betalen € 5,00 per kind. Er kunnen maximaal 60 personen mee. Vertrek is mogelijk in 4 verschillende tijdsloten vanaf 18.45 uur vanaf het Natuurcentrum. De eerste groep vertrekt op 18.45 uur, de laatste om 19.30 uur.

Inschrijven is mogelijk via de website van Natuurcentrum De Maashorst: www.natuurcentrumdemaashorst.nl of telefonisch op 0412-611945. De routebeschrijving ontvangt u voor vertrek op Natuurcentrum De Maashorst, Erenakkerstraat 5 in Nistelrode.