Ontwerp renovatie sporthal de Eeght goedgekeurd

Geplaatst op woensdag 29 september 2021

Onlangs heeft het college van B&W het definitieve ontwerp goedgekeurd voor de renovatie en verduurzaming van Sporthal de Eeght in Schaijk. Helaas kan het gebouw niet losgekoppeld worden van het gas. Het netwerk van Gemeente Landerd valt in een rood gebied van Enexis, wat betekent dat de terug levering van elektriciteit voor groot verbruikers niet mogelijk is. Daardoor is een warmtepomp niet mogelijk, want die heeft de verzwaring van de elektra nodig om van het gas af te kunnen gaan.

Maar dat wil niet zeggen dat we niet volop gaan verduurzamen. Alle installaties worden vervangen en daarmee wordt het gebouw veel duurzamer dan het nu is. Op het dak staat al een warm waterboiler en er komen 100 stuks zonnepanelen bij. Wanneer de gehele renovatie is uitgevoerd krijgt de sporthal energielabel A waarmee wordt voldaan aan de wettelijke eisen.

Metamorfose voor sportcafé

De sportverenigingen zijn nauw betrokken bij de voorbereidingen van het ontwerp. De nagalm in de zaal wordt aangepakt, de kleedlokalen worden volledig vernieuwd en het sportcafé krijgt een metamorfose. De 3e helft wordt hiermee een stuk gezelliger. Uiteraard wordt er in de uitvoeringsplanning rekening gehouden met de gebruikers en hun schema’s. Voorstel is om de renovatie in fases uit te voeren waardoor er zo lang mogelijk gesport kan worden.

Einde van het jaar hopen we te weten wie het werk mag gaan maken, zodat in de periode zomer 2022 de werkzaamheden uitgevoerd gaan worden.