In gesprek met de burgemeester

Geplaatst op woensdag 29 september 2021

Horeca in Landerd gelukkig weer open, maar kan het niet alleen

Lange tijd heb ik steeds moeten zeggen wat er allemaal niet kon vanwege corona. Inmiddels hebben we weer een stap kunnen zetten en kan ik zeggen wat er wél kan. Vooral voor de horeca is dit echter niet zonder consequenties. Zij moeten hun gasten bij binnenkomst controleren. Dat is praktisch even zoeken. Maar ik kan me ook voorstellen dat dit als gastheer ook een omschakeling vraagt. De horeca wil graag mensen verwelkomen, niet tegenhouden.

Dat het nu moet is voor ieders veiligheid. Dat het nu kan is omdat we samen zoveel stappen al hebben genomen. Ik heb diep respect voor de ondernemers in Schaijk, Reek en Zeeland die steeds maar weer moesten schakelen. We staan ook nu achter jullie.

Met toezicht van BOA’s staan onze ondernemers er niet alleen voor. We stemmen met de horeca af hoe we hen het beste in kunnen zetten. Ik wil ook een oproep doen aan mensen die naar een café of restaurant willen. Zorg dat je de app hebt geïnstalleerd en een geldige QR-code kunt laten zien. Ben je niet gevaccineerd? Dan kun je je nog steeds gratis laten testen voor toegang.

Het is een kleine moeite, zo’n app. Je helpt de mensen van het café of restaurant er ontzettend mee om voorbereid op stap te gaan. Ik kijk zelf weer uit naar een bruisende horeca in Landerd.

Marnix Bakermans

Burgemeester gemeente Landerd

Testen voor toegang evenementen

Vanaf 25 september 2021 gaat Nederland verder open met coronatoegangsbewijzen. Dit houdt in dat je voor een bezoek aan de horeca, een evenement e.d. moet kunnen aantonen dat je gevaccineerd bent of hersteld bent van corona of een negatieve testuitslag hebt. Hiervoor gebruik je de QR-code.

Aanmelden evenementen Testen voor toegang

Stichting Open Nederland is continue bezig om de testvraag & testaanbod op elkaar af te stemmen. De verwachting is dat de testvraag vanaf 25 september 2021 zal toenemen. Daarom is het belangrijk dat organisatoren zelf hun evenementen registreren op het aanmeldportaal van Testen voor Toegang. Dit geldt voor vergunningsplichtige evenementen met meer dan 1000 bezoekers of evenementen in locaties met een doorlopende vergunning vanaf 3000 bezoekers.

Als een evenement om welke reden dan ook toch niet doorgaat, dan moet de organisator de aangemelde capaciteit weer annuleren via het aanmeldportaal. Meer informatie Meer informatie vindt u op www.testenvoortoegang.org en www.rijksoverheid.nl.