Meld u aan voor het Mantelzorgcompliment 2021

Geplaatst op woensdag 15 september 2021

Ook dit jaar reiken we weer het mantelzorgcompliment uit in Landerd. Het mantelzorgcompliment geven we opnieuw in de vorm van een waardebon. En ook in 2021 werken we hiervoor samen met de zorgcoöperaties.

Wie mag een mantelzorgcompliment aanvragen?

De aanvraag van het mantelzorgcompliment gaat dit jaar iets anders dan vorig jaar. Voorgaande jaren kregen alleen mantelzorgers die in Landerd wonen een mantelzorgcompliment. Nu mogen alle mantelzorgers een aanvraag doen als zij zorgen voor een inwoner van de gemeente Landerd. Daardoor vallen minder mantelzorgers ‘tussen wal en schip’. We nemen hiermee namelijk de werkwijze van omringende gemeenten over.

Voorwaarden

Voor het mantelzorgcompliment 2021 gelden de volgende voorwaarden:

We gaan voor jongere mantelzorgers tot en met 23 jaar op een andere, passende manier het mantelzorgcompliment uitreiken.

Hoe vraagt u het Mantelzorgcompliment aan?

Het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd door de mantelzorger of door de zorgvrager zelf. U stuurt hiervoor een mail naar de zorgcoöperatie van het dorp waar de zorg wordt verleend:

Zet in deze mail naam en adres van de zorgvrager, én naam, adres en geboortejaar van de mantelzorger. Per zorgvrager kan maar één mantelzorgcompliment worden aangevraagd.

Aanvragen kan nog tot 1 oktober 2021.

LET OP: mantelzorgers die bij de zorgcoöperaties geregistreerd staan, zullen door de zorgcoöperaties worden benaderd. U hoeft dan niet zelf een aanvraag voor het mantelzorgcompliment 2021 in te dienen.