Organiseren evenementen tijdens COVID-19

Geplaatst op woensdag 4 augustus 2021

COVID-19 houdt ons nog steeds in zijn greep. Evenementen zijn daarom nog niet toegestaan. We weten nog niet wanneer evenementen weer wel gehouden kunnen worden. Misschien heeft u wel al nagedacht om, als het weer kan, een evenement of activiteit te gaan organiseren. Waar moet u dan op letten?

Vraag op tijd vergunning aan

Op het moment dat bekend is dat evenementen weer zijn toegestaan, is het belangrijk dat u tijdig uw vergunning aanvraagt. U moet dit uiterlijk 12 weken van te voren doen.

Hoe vraagt u vergunning aan?

U vraagt de vergunning digitaal aan via onze website. Hiervoor heeft u DigiD (persoon) of e-Herkenning (bedrijf/vereniging) nodig.
Heeft u nog geen DigiD of e-Herkenning? Vraag deze dan op tijd aan. Meer informatie leest u op www.digid.nl of www.eherkenning.nl.

In behandeling nemen aanvraag

De aanvraag zal volgens het Handelingsperspectief van de Veiligheidsregio Brabant-Noord in behandeling worden genomen. Dit betekent:

COVID-19 plan

Alle evenementen en activiteiten moeten een COVID-19 plan indienen. In dit COVID-19 plan geeft u aan hoe u de dan geldende maatregelen hanteert en handhaaft. Na goedkeuring van dit plan, kan (mits evenementen dan weer zijn toegestaan) de vergunning verleend worden of ingestemd worden met de kennisgeving 0-evenement. Na indiening van uw aanvraag ontvangt u hierover een brief waarin wij uitleggen wat u moet doen.

Evenementen in de regio

Ook in de regio zullen weer evenementen worden georganiseerd. In verband met de inzet van Politie en BOA’s is het niet wenselijk dat er veel evenementen tegelijkertijd plaatsvinden. Daarom volgen wij onze evenementenkalender. Dit betekent, dat niet geschoven gaat worden in de tijd. Als uw evenement normaal gesproken in april plaatsvindt, kan uw evenement niet verschoven worden naar bijvoorbeeld augustus.

Geen garantie

Wij kunnen geen garantie geven, dat (als u een vergunning heeft) het evenement ook daadwerkelijk kan plaatsvinden. Dit is afhankelijk of evenementen op dat moment weer zijn toegestaan en in welke vorm evenementen dan plaats kunnen vinden. Als uw evenement uiteindelijk toch niet door kan gaan, ontvangt u hierover via de e-mail een bericht van ons. Eventuele legeskosten die al betaald zijn, worden dan weer teruggestort.