Tijdcapsule geplaatst door bouwtalenten

Geplaatst op woensdag 21 juli 2021

Afgelopen dinsdag kwamen 10 leerlingen uit Zeeland naar de bouwplaats van het nieuwe dorpshuis. Ze namen een heuse tijdcapsule mee die ze eigenhandig in het beton kwamen storten.

Aan de slag

Nadat ze hun bouwhelm hadden opgezet gingen ze aan de slag. Eerst werd de bekisting in elkaar geschroefd. Daarna trok Niek als eerste aan de hendel om het beton te storten. Aan Neele en Isa de eer om de tijdcapsule te plaatsen. Nadat het beton netjes ontlucht was met de trilnaald, schreven de leerlingen één voor één hun voorletter in het gladde oppervlak. En dit bezoek was niet compleet zonder het besturen van de grote bouwkraan, een hele gave ervaring.

Talentenklas

Deze talenten waren enthousiast! En de helm mogen ze houden want ze zijn de komende tijd vaker welkom om hun handen uit de mouwen te steken voor het nieuwe Dorpshuis Zeeland. Aannemer Muller Bouw zal regelmatig met het clubje op de bouwplaats aan de gang gaan. Deze 10 leerlingen zijn de eerste talentenklas. Ze worden begeleid door vrijwilliger Theo Rongen en leerkracht Helène Geerts, in samenwerking met de gemeente.

Gijs, Jara, Sil, Emma, Isa, Niek, Neele, Aiden, Ward en Julian bedankt voor het plaatsen van deze mysterieuze capsule. Laten we hopen dat hij nog heel lang verborgen blijft onder het nieuwe dorpshuis Zeeland.