Langere wachttijden voor huishoudelijke hulp

Geplaatst op woensdag 21 juli 2021

In sommige gevallen kunt u van de gemeente huishoudelijk hulp krijgen vanuit de Wmo. Op dit moment is er helaas een tekort aan personeel bij de aanbieders van huishoudelijke hulp in de regio. Dit betekent dat u misschien wat langer moet wachten tot er iemand is die u kan helpen met uw huishouden. Als u te horen hebt gekregen dat u huishoudelijke hulp krijgt van de gemeente dan houdt u hier recht op, alleen kan deze hulp nu niet meteen geboden worden. Wij begrijpen dat dit erg vervelend voor u kan zijn. Misschien kunt u vrienden, familie of buurtgenoten vragen om u in deze periode tijdelijk extra te helpen in huis.

We zijn in gesprek met de aanbieders om dit op te lossen, maar een tekort aan personeel is niet iets wat meteen opgelost kan worden. De aanbieders geven aan dat zij in september weer ruimte hebben om aan nieuwe klanten huishoudelijke hulp te leveren.