Een ‘slap’ jaar voor de eikenprocessierups?

Geplaatst op donderdag 8 juli 2021

Eindelijk kunnen we eens beter nieuws brengen over de eikenprocessierups.Tot nu toe valt het over het algemeen mee met de overlast van de beestjes. Gemeente Landerd heeft pas enkele meldingen binnen gekregen en er zijn minder nesten te zien.

Helaas kunnen we niet gelijk de conclusie trekken dat het werk van afgelopen jaren zijn vruchten afwerpt. Zo kan de vorst in het begin van het jaar en de regenval van afgelopen tijd invloed hebben gehad op de rups. Deze kan zich bijvoorbeeld ook tijdelijk teruggetrokken hebben in de grond. Het is dus nog niet zeker of deze afname door gaat zetten, uiteraard houden we het in de gaten en blijven we alert.

Wanneer u overlast ervaart van de eikenprocessierups in gemeentelijke bomen kunt u een melding doen via de gemeente website onder ‘iets melden’. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de buitendienst van de gemeente, via telefoonnummer 0486 458102.