Eerste stenen gemetseld door voorzitter en wethouder

Geplaatst op woensdag 30 juni 2021

Na een lange voorbereiding werd op woensdag 23 juni het startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe Dorpshuis Zeeland. De eer was aan voorzitter Marcel Bongers van Stichting Dorpshuis Zeeland, en wethouder Ben Brands van de gemeente Landerd. Zij stroopten hun mouwen op en metselden samen het eerste stukje van het nieuwe Dorpshuis. Op de achtergrond het Parochiehuis wat grotendeels behouden blijft.

Hoogste punt

Dat het Parochiehuis blijft staan zorgt voor een unicum in de bouwwereld. Het hoogste punt kan feitelijk niet worden gevierd, omdat dat het kruis op het bestaande Parochiehuis nu al is. De komende tijd zal het Dorpshuis inclusief sporthal hiernaast verrijzen.

BouwApp

Wilt u op de hoogte blijven van de bouw van het Dorpshuis Zeeland? Download dan de gratis BouwApp in de Google Playstore of Appstore. De gemeente en de aannemer plaatsen hier regelmatig updates, foto’s en informatie.