Bent u nog erg voorzichtig vanwege corona?

Geplaatst op woensdag 30 juni 2021

Contact is met de versoepelingen weer makkelijker geworden. Er mag meer, en het sociale leven wordt weer door veel mensen opgepakt. Toch merken we dat met name ouderen nog erg bang zijn om anderen te ontmoeten of naar buiten te gaan. Als u kwetsbaar bent, is het heel begrijpelijk dat u risico’s wilt mijden.

Bescherming

Toch kunt u misschien al meer op een veilige manier dan u denkt. Bent u gevaccineerd? Vertrouw op de werking van deze vaccins. Ze zijn bedoeld om u te beschermen tegen het virus. Daarnaast zorgen de basisregels voor meer veiligheid: was vaak uw handen en hou 1,5 meter afstand.

Wat mag en kan er?

Op 1,5 meter kunt u prima visite ontvangen. Vanaf 26 juni mag u zelfs weer méér dan 4 gasten ontvangen. Vind u dat nog spannend? Zeg dit dan tegen uw vrienden en familie. Zij kunnen hier dan rekening mee houden. En als u een tuin heeft kunt u ook buiten visite ontvangen.

Activiteiten

Activiteiten van onder andere KBO en Zorgcoöperaties worden voorzichtig weer opgepakt. U kunt erop vertrouwen dat zij dit verantwoord doen. Zelf naar buiten? Een wandeling, bijvoorbeeld met een buurman, vriendin of familielid, kan prima. En met de nieuwe ‘Buurtbenkskes’ in elk dorp is er voldoende gelegenheid om onderweg uit te rusten en een praatje aan te knopen. 

Voorzichtig meer contact

Laat deze tips ook aan anderen lezen. Zo kunnen we weer voorzichtig meer contact met elkaar zoeken.