Testen voor toegang evenementen

Geplaatst op woensdag 16 juni 2021

Op 5 juni 2021 is stap 3 van het openingsplan ingegaan. In deze stap worden toegangstesten ingezet om sociale activiteiten op een verantwoorde manier eerder of met meer bezoekers mogelijk te maken. Het is dan niet nodig om te wachten op het einde van de pandemie.

Aanmeldportaal voor evenementen

Het aanmeldportaal voor evenementen is vanaf 5 juni 2021 geopend voor alleen die evenementen die zorgen voor een incidentele piek in de totale vraag naar toegangstesten. Evenementen waarbij de onderstaande vergunningen van toepassing zijn, moeten zich melden bij Stichting Open Nederland (SON) bij de inzet van toegangstesten:

  1. Die voor publiek toegankelijk zijn voor zowel met kaartverkoop als zonder kaartverkoop
  2. Op een bekende en afgebakende locatie: de organisatie heeft de verplichting om aan de poort op coronatestbewijzen te controleren met de app
  3. Het evenement heeft een tijdelijk of kortdurend karakter

Voorbeelden van evenementen die gemeld moeten worden bij SON zijn: professionele sportwedstrijd, sportevenement, festival of een concert met (on)versterkte muziek.

Als een evenement om welke reden dan ook toch niet doorgaan, dan moeten de organisatoren de aangemelde capaciteit weer annuleren via het aanmeldportaal.

Informatie voor bezoekers en organisatoren

Onderstaand staat aangegeven waar bezoekers en organisatoren informatie kunnen vinden over testen voor toegang.

Voor bezoekers

Voor organisatoren