Wees welkom aan de gedenktafel in Schaijk

Geplaatst op maandag 14 juni 2021

Op zondag 13 juni namen inwoners van Landerd een speciale ‘çorona gedenktafel’ officieel in gebruik, bij natuurbegraafplaats Maashorst. Burgemeester Bakermans nodigde hen uit om hierbij aanwezig te zijn. De gedenkplek is speciaal gemaakt om mensen uit Landerd een plek te geven om verdriet en ervaringen te delen, om te herinneren, even stil te zijn of gewoon even uit te rusten en te genieten van de prachtige natuur.

Corona, of COVID-19, zette de wereld op z’n kop en laat diepe sporen achter. Van verdriet, verlies van dierbaren, ziekte, moeizaam herstel, zorgen om een baan of bedrijf en eenzaamheid. Talloze verhalen van mensen, iedereen beleeft het anders of wordt op een andere manier geraakt. De genodigden hebben ieder op een andere manier te maken gekregen met de gevolgen van corona. Ze vertelden erover en onthulden mee de borden die geplaatst zijn bij de tafel en de jonge eikenboom die geplant is. De ingebruikname vond plaats in beperkt gezelschap, in verband met de coronabeperkingen die nog steeds gelden.

Samenwerking natuurbegraafplaats Maashorst

Burgemeester Bakermans “We vinden het fijn dat we samen met de natuurbegraafplaats deze mooie plek hebben kunnen creëren. Veel dank daarvoor. Ik hoop en verwacht, dat veel mensen plaats zullen nemen aan deze tafel. Dank ook aan de mensen die er vandaag zijn, om hun ervaring te delen en deze tafel officieel mee in gebruik te nemen”.

Wees welkom

De gemeente Landerd biedt hier een plek van troost, hoop en bezinning, voor iedereen die dat nodig heeft. Aan de robuuste tafel met banken die geplaatst is, is iedereen welkom. Om uit te rusten, gedachten voorbij te laten komen, op te laden, herinneringen te koesteren, even alleen te zijn of juist te genieten met gezelschap. De gedenkplek is bereikbaar vanaf de natuurbegraafplaats en vanaf het fietspad aan de Legerstraat in Schaijk en wordt aangeduid met bordjes.

Gedenktafel