Eerste projecten Sportakkoord Landerd gaan van start!

Geplaatst op woensdag 9 juni 2021

De eerste vier initiatieven die gesubsidieerd worden vanuit het Sportakkoord Landerd zijn bekend. In het sportakkoord gaan we de uitdaging aan om werk te maken van sporten in Landerd. Initiatieven kunnen zich melden als zij een vernieuwend idee hebben. Zo dragen we samen bij aan de drie thema’s: inclusief sporten en bewegen, jong vaardig in bewegen en een duurzame en vitale sportomgeving. 

Eerste aanvragers als inspiratie

Via het sportakkoord moeten goede ideeën een kans krijgen om van de grond te komen. De eerste vier initiatieven dienen dan ook als inspiratie voor anderen om creatief met sport en bewegen aan de slag te gaan.

De initiatieven die succesvol de subsidie hebben aangevraagd zijn:

Extra steuntje

Dominique Palmen (Landerd SpoRtZO) is blij dat de gemeente het Sportakkoord heeft opgepakt. “Als Landerd SpoRtZO zijn we heel erg betrokken bij het lokale sport en beweeglandschap. Ook zijn we zelf enthousiast aan de slag gegaan bij het ontwikkelen en verder brengen van initiatieven. Zo hebben we samen met een aantal partners aanvragen ingediend. Wij denken daarom graag mee met lokale initiatieven, óf en hoe ze in aanmerking komen voor subsidie. Via het sportakkoord hopen we dat er zoveel mogelijk initiatieven gerealiseerd kunnen worden. Initiatieven die net een extra steuntje kunnen gebruiken.“

Kom zelf ook met een idee over sport en bewegen

De komende tijd zullen we de vier initiatieven aan u voorstellen. Wie weet inspireert het u als vereniging of particulier om ook de samenwerking aan te gaan. In september komt er opnieuw een aanvraagronde voor de subsidie uit het sportazkkoord. Naar verwachting gaan we eind juni een bijeenkomst organiseren hierover. Meer informatie over het sportakkoord Landerd vind je hier

Loopt u nu al met een idee rond om samen sporten te stimuleren? Neem gerust contact op met
- Dominique Palmen / Britt van Hooff, Landerd SpoRtZO via ssnb.nl/landerd
- Wendy van der Doelen, gemeente Landerd via Wendy.vanderdoelen@landerd.nl