Al 11 jaar proeven kinderen van sport en cultuur in Landerd

Geplaatst op woensdag 19 mei 2021

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Landerd. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2010 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Landerd.

Boksen of koken?

Dansen, hockey, judo, turnen of boksen. Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Landerd sinds 2010 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

Samenwerking

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Landerd. Maar we werken hierin samen met de lokale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken.  Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.

Meld nú uw proeflessen en activiteiten aan

Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Landerd ontvangen. Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten. Op de website www.sjorssportief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doet u dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar weer tot een groot succes kunnen maken.