Lancering van de buurtbenkskes in Landerd

Geplaatst op woensdag 28 april 2021

Bewegen is goed voor iedereen, dat is bekend. Maar zomaar een lange route wandelen is niet voor iedereen weggelegd. Rustpunten zijn voor de ene persoon een welkome afwisseling en voor de andere een bittere noodzaak. En wat is er mooier dan om op zo’n rustpunt een goed gesprek aan te kunnen gaan met je wandelmaatje of een onbekende.

In beweging mi buurtbenkskes

De werkgroep Samen Erbij heeft subsidie ontvangen vanuit het landelijk actieprogramma ‘een tegen eenzaamheid’. Met deze subsidie hebben we het project ‘in beweging mi buurtbenkskes’ gestart. Met de buurtbenkskes in Landerd hebben we het nuttige met het aangename verenigd. We hebben alle rustbankjes in Schaijk, Reek en Zeeland in kaart gebracht. Daarnaast hebben we een flink aantal bankjes voorzien van een inspiratietekst. Een uitspraak, gezegde of vraag die je aan het denken zet en waarmee je gezellig kunt ‘buurten’ met de ander. Ten slotte hebben we ook een aantal nieuwe bankjes in de gemeente geplaatst.

Folder met routes per kern

Met een aparte folder per kern kan iedereen zijn of haar eigen route uitstippelen. Lang of kort, met veel rustpunten of juist een flinke ronde bewegen. Er staat zelfs in onze folder of een bankje toegankelijk is met rollator of rolstoel. De folder is te vinden in de diverse zuilen van het Platform Toerisme Landerd-Uden en is ook digitaal te vinden op www.vvvlanderd.nl.

Hulp nodig bij bewegen? Vraag het de buurtportcoaches
Heb je specifieke vragen over wandelen of bewegen of weet je niet waar en hoe je moet beginnen, dan kan Landerd SpoRtZO je hierbij persoonlijk helpen. Kijk voor meer informatie op www.ssnb.nl/landerd en neem contact op met een van onze buurtsportcoaches.

Partners van Samen Landerd Samen Erbij

Het hele project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit het landelijk actieprogramma ‘een tegen eenzaamheid’ en een bijdrage van de gemeente Landerd. Ook het Buurtideeënfonds huurderskoepel Mooiland, Stichting Hertenpark Reek en de Koperhoeve Reek hebben er mede voor gezorgd dat we een aantal nieuwe bankjes konden plaatsen.

Binnen het project hebben we samengewerkt met Platform Toerisme Landerd-Uden, Q-kring en de Kerngroep mensen met een lichamelijke beperking Landerd.

Kortom: Ga jij mee op zoek naar alle inspiratieteksten of houd jij de wandeling klein en dichtbij huis?
Voor iedereen in ieder geval veel wandelplezier en lekker ‘buurten’!