Voelt u zich soms alleen? Hier kunt u terecht.

Geplaatst op woensdag 20 januari 2021

Ook in Landerd voelen veel mensen zich soms eenzaam. Dit speelt bij jongeren én ouderen. Nu de coronacrisis al zo lang duurt kan het best zijn dat u zich eenzaam voelt. U mist het contact met familie of vrienden. Of misschien durft u niet meer naar buiten of visite thuis te ontvangen.

Wat kan nog wel?

Het is goed om te weten dat er nog activiteiten zijn die u wél veilig kunt doen. Zo mag u met één ander persoon buiten een wandeling maken. En kunt u maximaal 2 gasten ontvangen. Dit kan ook buiten of aan het raam. Belangrijk is dat u van mensen buiten uw eigen huishouden steeds 1,5 meter afstand houdt.

Wat kunt u doen als u zich eenzaam voelt?

Als u zich alleen of eenzaam voelt kunt u altijd contact opnemen met de preventiewerkers of wijkverpleegkundigen van de zorgcoöperaties.

Schaijk:

Toos Franken
06-30104816
toos.wijkvpk.zcs@gmail.com

Reek:

Gertie Theunissen
06 77038370
gertie.zorgcooperatiereek@gmail.com

Zeeland:

Helma Vermeer
06 20246024
helmavermeer@zorgcooperatiezeeland.nl

Landerd:

Sociaal Werker Lisette Sudmeier
06 10412093
lisette.submeier@ons-welzijn.nl

Zij kunnen u op weg helpen met bijvoorbeeld het aansluiten bij een telefooncirkel of hulp bij rouwverwerking.

Voor jongeren staan de preventiewerkers jeugd klaar om te luisteren en te helpen.

Preventiewerkers jeugd

Tobias Jubbega:
06 40091083
tobias@preventiewerkerjeugd.nl

Nettie Nabuurs:
06 53343689
nettie@preventiewerkerjeugd.nl

U kunt ook bellen naar een landelijke nummer zoals: 
- de luisterlijn: 088 0767 000 (voor iedereen)
- de ouderen infolijn: 030-3400 600. 

Compaan: tablet voor ouderen nu breed inzetbaar

Vanwege corona heeft de gemeente besloten dat de Compaan voor iedereen die het nodig heeft beschikbaar is. De Compaan is een tablet speciaal voor ouderen waarmee u bijvoorbeeld kunt videobellen. Via Helma Vermeer (zie contactgegevens hierboven) kunt u een Compaan aanvragen.

Zelf iemand helpen die eenzaam is?

Misschien kent u zelf iemand die veel alleen is, en nu nauwelijks buiten komt. U kunt diegene dan bijvoorbeeld uitnodigen voor een kop koffie in de tuin. Of ga eens langs met een pannetje soep. Een beetje contact is vaak al een groot gebaar.

Samen Landerd Samen Erbij

De kracht van Landerd is dat we hier goed op elkaar letten. Ook, en zeker in deze tijden is dit belangrijk. De komende tijd zal de werkgroep Samen Landerd, Samen Erbij weer goede voorbeelden plaatsen van initiatieven die in coronatijd zijn ontstaan. Heeft u zelf een goed idee? Neem dan contact op met de preventiewerkers os wijkverpleegkundigen in uw dorp.