Energietransitie? Landerd en Uden nodigen u uit om mee te praten

Geplaatst op woensdag 13 januari 2021

Nederland staat voor een opgave om stevig te verduurzamen. Alle gemeenten hebben daarom afgelopen voorjaar een besluit genomen over hoe zij gaan bijdragen aan duurzame energie. Ook Landerd en Uden hebben hun ‘energie bod’ aangeleverd. En nu moeten we aan de slag met onder andere het besparen op energieverbruik en het opwekken van duurzame energie.

Praat en luister mee!

Op woensdag 27 januari bent u in de middag (15:00 – 17:00 uur) of in de avond (19:30 – 21:30 uur) van harte welkom om digitaal mee te luisteren en te praten over de mogelijkheden van opwekking van grootschalige duurzame energie in Landerd en Uden. Dit is de tweede digitale sessie over grootschalige zonne- en windenergie in de gemeente.

Wat hebben we geleerd van de vorige digitale sessie?

De vorige keer, eind november, spraken we met een aantal inwoners over de landschappelijke inpassing van windturbines en zonneparken in de gemeente. Hierdoor weten we dat er bij de deelnemers een voorkeur is voor windturbines en zonneparken dicht bij de netaansluiting. Er is een lichte voorkeur om windturbines en zonneparken te combineren. De deelnemers hebben een sterke voorkeur om het geld uit een gebiedsfonds te besteden aan duurzaamheidsprojecten, zoals isoleren en goedkope duurzame energie.

Wat zijn uw ideeën over duurzame energie?

Tijdens de tweede sessie op woensdag 27 januari geven we een terugkoppeling op de vorige. We hebben een beoordelingsmatrix opgesteld met onder andere input van de inwoners die hebben meegepraat. Daarna willen we het onder andere hebben over wat de landschappelijke inpassingseisen zijn en hoe het proces voor een initiatiefnemer eruit ziet. Hoe vindt de beoordeling van een initiatief plaats? Wat zijn de eisen en wensen? We horen graag uw mening.

Aanmelden

Alle inwoners van Landerd en Uden zijn welkom om digitaal aan te sluiten. Meld u aan via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/GRXDBV2

Dan zien we u graag op 27 januari in de middag of in de avond bij onze digitale sessie!