Nieuwjaarstoespraak burgemeester Bakermans

Geplaatst op maandag 4 januari 2021

Dit jaar is er vanwege het coronavirus geen nieuwjaarstoespraak in het gemeentehuis van Landerd, daarom heeft burgemeester Bakermans dit jaar een nieuwjaarsboodschap via een filmpje voor u.

Tekst video nieuwjaarswens 2021 - Marnix Bakermans

Vanuit de hal in het gemeentehuis spreekt Burgemeester Bakermans onze inwoners toe.

Beste inwoners,

Graag hadden we u voor de nieuwjaarstoespraak ontvangen in het gemeentehuis. Helaas is dat dit jaar niet het geval. Ik hoop dat u fijne feestdagen heeft gehad en u vol goede moed het nieuwe jaar ingaat.
We leven in een bijzondere tijd, een tijd met veel beperkingen, ziekte, overlijden, eenzaamheid en grote druk op de zorg. Het is wat ons in coronatijd nu overkomt.

Aan de andere kant zie ik in deze tijd ook mooie dingen. Mensen hebben zorg voor elkaar. Ondernermers die het zwaar hebben zetten extra stappen. Horeca die het ingewikkeld vindt, vindt creatieve oplossingen om verder te komen. En misschien wel het allerbelangrijkste: Landerd en onze inwoners hebben aandacht voor elkaar. Dat is waar we goed in zijn. Dat zullen we de komende tijd vast moeten houden.

26 jaar Landerd hebben we alweer achter de rug. Nog één jaar Landerd te gaan. Daarna gaan we samen en samen met Uden, vol energie starten in de gemeente Maashorst. Tot die tijd zult u vanuit het gemeentehuis en door de buitendienst goed geholpen blijven worden. Wat staan onze dorpen er goed voor. Wat zijn onze voorzieningen op orde. En wat zijn we trots op Reek, op Zeeland en op Schaijk. We leiden u er nog één keer doorheen.

Vanuit het vernieuwde centrum in Schaijk vervolgt burgemeester Bakermans zijn toespraak

Aangekomen in het altijd zonnige Schaijk. Met het centrum dat altijd levendig is geweest en levendig is gebleven. Ook in het afgelopen jaar. Natuurlijk hadden we gehoopt veel meer festiviteiten en activiteiten te hebben. Activiteiten die de samenleving van Schaijk altijd zo goed organiseert. Mijn overtuiging is dat we dat komend jaar dubbel en dwars gaan inhalen. Voor Schaijk ook belangrijk om te weten is dat er komend jaar nieuwe woningbouw aankomt. In de Bogerd, ecowoningen, het komt er allemaal aan.

Daarnaast is het goed om te weten dat de toeristische trekkracht van Schaijk alleen maar toeneemt.  Met de ontwikkeling van Roompot, Hartje Groen worden de campings steeds mooier en steeds groener. Dit heeft echt aantrekkingskracht op mensen van buiten Schaijk. Daarnaast genieten we natuurlijk ook zelf van die ongelofelijk mooie troef: De Maashorst.

Schaijk: het is prachtig om te zien hoe jullie elke keer weer, samen, dit dorp verder brengen.

Voor het sportpark spreekt burgemeester Bakermans verder over Reek.

Waar onze kleine kern groot in kan zijn.
Ik sta hier op het terrein van ‘Achilles’ Reek en binnenkort verschijnt hier ‘Sport en Spel Reek’. Saamhorigheid, zelfredzaamheid: Reek laat zien hoe je dat doet. Trek je samen op, dan bereik je ook dingen met elkaar. We zijn ontzettend trots op de ontwikkelingen die in Reek plaatsvinden.

Ondernemingswoningen op Reek Zuid, de zo gewenste Aldi, waar natuurlijk met enige spanning aan gewerkt wordt. En initiatieven als ‘Sport en Spel’ en ook het dorpshuis dat in ontwikkeling is.

Ook goed om te noemen is het sociale domein. Met de buurtsportcoaches gaan we in het nieuwe jaar door. We proberen mensen in beweging te houden en we zien dat in Reek de mensen dat zelf doen. We zijn er trots op en blij mee dat we zo goed kunnen samenwerken met de mensen in Reek.

In Zeeland vervolgt de Burgemeester aan de Kerkstraat zijn verhaal, voor de locatie waar het nieuwe dorpshuis gaat komen

We zijn in Zeeland aangekomen met op de achtergrond een niet zo fraaie plek. Maar waar binnenkort het dorpshuis van Zeeland haar plek zal krijgen. Van, voor en door Zeelanders gemaakt en het ziet er veelbelovend uit.

Daarnaast is ook in Zeeland de woningbouw in volle gang. De bedrijventerreinen zijn verder in ontwikkeling. En dat gaat allemaal de goede kant op. Het verenigingsleven is in bloei. Wat dat betreft hebben we ook in Zeeland een goede basis gelegd om straks verder te gaan in de nieuwe gemeente Maashorst.  

Burgemeester Bakermans sluit af vanuit zijn kamer op het gemeentehuis

Ik hoop dat u net zo trots bent op onze dorpen, als dat ik dat ben. U heeft afgelopen jaar een ongelofelijke veerkracht getoond. Ik ben er van overtuigd dat daar ook volgend jaar nog een stukje van nodig is. U heeft gezien dat college en gemeenteraad grote ambities heeft om de gemeente Landerd op een goede manier over te brengen in de nieuwe gemeente Maashorst.

Ik wens u voor 2021 alle goeds en veel gezondheid.