Aandacht voor een veilig thuis

Geplaatst op woensdag 23 december 2020

Ook in onze gemeente hebben we sinds dinsdag 15 december allemaal te maken met een nieuwe lockdown. De lockdown maakt dat gezinsleden meer samen thuis zijn. Dat kan heel gezellig zijn, zeker met de feestdagen voor de deur, maar het kan ook minder fijn zijn. In sommige gezinnen kunnen spanningen tussen gezinsleden hoog oplopen en soms zelfs tot geweld leiden. De plek die de veiligste plek op aarde moet zijn – thuis – kan dan voelen als een gevangenis waar geen ontsnappen uit mogelijk is, vooral nu niet.

Daarom vragen we in deze lockdownperiode speciale aandacht voor een veilig thuis. Leeft u zelf in een zorgelijke situatie van huiselijk geweld of kindermishandeling, of kent u iemand waarbij u huiselijk geweld of kindermishandeling vermoedt, onderneem dan actie. U kent vast wel de slogan “Het houdt niet op, totdat je iets doet” en dat is echt zo.

Wat kunt u doen: ga te rade bij www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl of bel met Veilig Thuis (telefoon 0800 2000). Chatten kan ook: via de website www.veiligthuis.nl

De medewerkers van Veilig Thuis staan voor u klaar met een luisterend oor en bespreken samen met u hoe het geweld gestopt kan worden.

Laten we ons samen sterk maken voor een veilig 'samen thuis'.