Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Geplaatst op dinsdag 3 november 2020

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd vanaf woensdag 4 november 22.00 uur, extra maatregelen in te stellen.

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiƫnten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

Weten wat deze zwaardere maatregelen voor u betekenen? Lees verder op de site van de Rijksoverheid.