Onder onsje van de mantelzorgers op 8 september

Geplaatst op woensdag 16 september 2020

Genieten en de zorgen thuis laten, dat is weer gelukt!

De ontspanningsactiviteit voor en met mantelzorgers heeft even op zich laten wachten. Corona was de boosdoener. Maar rekening houdend met de veiligheidsvoorschriften van het RIVM hebben we ons programma weer opgestart. Weliswaar alles in de buitenlucht, op afstand en met latex handschoenen aan.

Jeu de Boules

Samen een competitie spelen op de velden van Le Sud in de heemtuin was een geslaagde activiteit. Er werd serieus geluisterd, vervolgens gelachen maar vooral met veel plezier gespeeld. En dit alles onder prima leiding van de Landerd SportZo studente Sabine Pashouwers met assistentie van Dylan Bovenkamp haar klasgenoot. Tot slot volgde de prijsuitreiking. De winnaars van de competitie ontvingen een felicitatie, applaus en een passend cadeautje, een Landerd SportZo-fluitje, uit handen van Sabine. Deze 3de jaarstudenten hebben het geweldig goed gedaan.    

Commissie Mantelzorg 5 jaar

Een extraatje was het feestelijke tintje aan deze middag omdat de Commissie Mantelzorg vijf jaar geleden vanuit de Zorgcoöperatie Zeeland werd opgestart en ook haar eerst ‘Onder onsjes’ heeft aangeboden aan de Zeelandse mantelzorgers. Lovende en waarderende woorden werden uitgesproken, onderstreept met een boeket bloemen voor Anja Peters en Mieke van Gerwen voor het werk en de ondersteuning vanuit deze commissie. Natuurlijk was er voor de aanwezige mantelzorgers iets extra’s bij de koffie en het drankje en een lekker bonbonnetje voor thuis.
Zij hebben een schouderklopje verdiend. En samen hebben we er weer een geslaagde middag van gemaakt.

Dank aan de vrijwilligers van het Heemhuis, Le Sud en de Commissie Mantelzorg.