Wethouder Riny van Rinsum officieel benoemd

Geplaatst op woensdag 2 september 2020

In de raadsvergadering van 27 augustus 2020 heeft de gemeenteraad de heer Riny van Rinsum officieel benoemd tot wethouder in Landerd. De heer Van Rinsum is wethouder namens Progressief Landerd. De heer Van Rinsum is een ervaren bestuurder en was eerder wethouder in Veghel. Hij is voorgedragen als wethouder vanwege het vertrek van Moritz Böhmer.

Het was een bijzondere raadsvergadering. Door corona was het een digitale vergadering, maar dit keer vanuit het gemeentehuis in Zeeland. Bij een benoeming is wettelijk verplicht dat de raadsleden schriftelijk stemmen. Daarom waren de raadsleden fysiek, ieder in een aparte ruimte, aanwezig in het gemeentehuis. In de raadzaal in Schaijk was hiervoor niet voldoende ruimte.