Gemeente ruimt graven in Schaijk

Geplaatst op donderdag 20 augustus 2020

De gemeente Landerd gaat graven ruimen op de algemene begraafplaats aan de Bossestraat in Schaijk. Zij start hiermee maart/april  2021. De begraafplaats is daardoor op enkele werkdagen gedeeltelijk gesloten. Begrafenissen gaan gewoon door.

Welke graven worden geruimd?

Graven waarvan de huurtermijn is afgelopen of de grafrechten zijn opgezegd.

Wat doet de gemeente met de stoffelijke resten?

Bij het ruimen haalt de gemeente het grafmonument en de spullen die er bij staan weg. De stoffelijke resten worden herbegraven in een verzamelgraf op de begraafplaats.

U wilt planten, herdenkingsbeeldjes of kaarsen houden?

U moet zelf deze spullen voor 1 februari 2021 van het graf af halen. Planten die u wilt houden kunt u zelf weghalen. Spullen die nog op het graf staan als het geruimd wordt vernietigen wij.

U wilt het grafmonument/grafsteen houden?

U mag zelf het grafmonument/grafsteen van het graf halen. Dit moet u doen voor 1 februari 2021. Wilt u dit doen, neem dan contact op met de medewerkers van gemeentewerken. Dit kan via gemeentewerken@landerd.nl

Let op: Grafmonumenten, grafstenen of overige persoonlijke spullen die nog op de graven achterblijven na 1 februari 2021 worden verwijderd en vernietigd. U kunt hier geen aanspraak meer op maken. De gemeente is niet aansprakelijk voor de eventuele geleden schade.

Heeft u een andere vraag?

Bel of mail ons dan.