Bijeenkomst Lokaal Sportakkoord 26 augustus

Geplaatst op dinsdag 4 augustus 2020

Landerd gaat aan de slag met een Lokaal Sportakkoord. De gemeente organiseert hiervoor op 26 augustus een bijeenkomst voor sport- en beweegaanbieders, instellingen uit onderwijs, welzijn en zorg, het bedrijfsleven en iedereen die zich betrokken voelt bij sport en bewegen.

Wat is een lokaal sportakkoord?

In 2018 tekende Minister Bruins samen met vertegenwoordigers van sport, gemeenten en andere organisaties een Nationaal Sportakkoord. Hierin staan zes ambities:

Het doel is om dit landelijke akkoord overal in Nederland te vertalen naar lokale sportakkoorden.
In een Lokaal Sportakkoord maken sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke partners, zorg, welzijn, het bedrijfsleven en de gemeente afspraken over hoe zij samen bepaalde ambities voor sport en bewegen kunnen realiseren.

Waar en wanneer is de bijeenkomst?

Deze bijeenkomst is op woensdagavond 26 augustus bij sportvereniging DAW, Bossestraat 56 in Schaijk.

Wat gaan we tijdens de bijeenkomst doen?

Tijdens de bijeenkomst wordt het Lokaal Sportakkoord toegelicht en uitgelegd waarom we dit in Landerd gaan ontwikkelen.
Daarnaast wordt de avond gebruikt om gezamenlijk de contouren te bepalen van het akkoord in Landerd en inspiratie op te halen voor het invullen van dit akkoord.
Het proces wordt begeleid door een sportformateur. Voor Landerd is dit Edwin Kleiboer. Tijdens de avond stelt hij zich voor.

Aanmelden voor de bijeenkomst?

Aanmelden voor de bijeenkomst Lokaal Sportakkoord Landerd kan vóór vrijdag 21 augustus via Jessica.Vollenberg@landerd.nl.

Uw bijdrage is belangrijk! Een actieve deelname van sport- en beweegaanbieders, instellingen uit onderwijs, welzijn en zorg, het bedrijfsleven en iedereen die zich betrokken voelt bij sport en bewegen, is een belangrijke factor voor een succesvol sportakkoord.