Landerd in Beweging

Geplaatst op donderdag 30 juli 2020

Een zomer vol beweging, daar helpen wij als buursportcoaches graag bij! De meeste sport- en beweegactiviteiten zijn weer opgestart, zolang we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Waarom was het ook alweer belangrijk om voldoende te bewegen? Het houd je fit, gezond en vrolijk! Sommige sportclubs en beweegactiviteiten liggen stil in de zomervakantie en daarom hebben we voor jullie tips om deze zomerperiode in beweging te blijven!

Wat kunt u deze zomer doen om in beweging te blijven? 

1. Doe mee met onze beweeglessen!

Op 6 augustus is de laatste les voor de vakantie en vanaf donderdag  3 september zijn we er weer!

Beweegles in Schaijk donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. 
verzamelen voor de Phoenix, Pastoor van Winkelstraat 11
Beweegles in Zeeland donderdagochtend van 9.30 tot 10.15 uur
in de beweegtuin aan de Kloosterstraat/Vlasroot

Aanmelden:  Lijkt het u ook leuk om hieraan deel te nemen? Meld u dan aan! Dit kan door te bellen naar (06) 41 75 96 16 of te mailen naar a.v.melis@ssnb.nl.

2. Landerd in Beweging op tv

Wilt u graag een beweegles van 15 minuten volgen? Kijk dan iedere werkdag om 11.00 uur op LanderdTV naar een aflevering van ‘Landerd in Beweging’. De komende twee weken hebben we voor u nog een nieuwe aflevering. Daarna worden de afleveringen herhaald! Bent u niet thuis? Kijk dan een aflevering terug via uitzending gemist op de site van Landerd TV: https://www.landerd-tv.nl/uitzending-gemist/.

3. Wandel- of fietschallenge Uniek Sporten

Breng beweging in uw zomer en doe wekelijkse mee aan de wandel- of fietschallenge! Deze wordt georganiseerd door Uniek Sporten. Regelmatig wandelen of fietsen is goed voor uw gezondheid én u wordt er vrolijker van. Daarom dagen we u deze zomer uit om mee te doen aan onze wekelijkse challenge waarmee u kans maakt op leuke prijzen!

Hoe doet u mee aan de challenge?

4. Ommetje-App

Deze app motiveert u om dagelijks een ommetje te lopen. Wandelen houdt de hersenen gezond! Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Zo motiveert u elkaar om dagelijks een Ommetje te maken. De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Gaat u een ommetje maken? Bewaar dan minimaal 1,5 meter afstand en zoek geen drukke plekken op. Houdt u altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

5. Sjors Sportief

Voor de kinderen hebben we deze zomer ook beweegactiviteiten, zoals archery tag, pijl en boogschieten met zuignappen, voetballen of frisbee. Ook zijn er activiteiten waar de kinderen en ouders samen aan kunnen deelnemen, zoals waterfun, bosspelletjes en bootcamp. Neem eens een kijkje op de website: www.sjorssportief.nl. Vul bij woonplaats 'Landerd' in en u komt vanzelf bij onze Summer SpoRtZO activiteiten uit.

Veel beweegplezier en een fijne zomer namens Team Landerd SpoRtZO!