Samen Landerd, Samen Erbij zet stappen tegen eenzaamheid

Geplaatst op woensdag 17 juni 2020

Alleen samen krijgen we Corona onder controle

Een oproep die we al vaak gehoord hebben de laatste maanden. Meestal gaat het over de maatregelen en richtlijnen waar we ons allemaal aan moeten houden. Maar ‘samen’ kan ook een andere betekenis hebben. Wel voor ons in ieder geval. Wij zijn werkgroep Samen Landerd, Samen erbij! en we strijden tegen eenzaamheid.

Aandacht voor initiatieven tegen eenzaamheid

Dit doen we als werkgroep door bestaande activiteiten en initiatieven PR te geven, te verbinden en te verspreiden. We starten als werkgroep ook zelf nieuwe initiatieven. In deze tijd ligt eenzaamheid meer dan ooit op de loer. Geen bezoek meer, minder of geen hulp en 1,5 meter afstand houden van elkaar. Dit kan een groter risico op eenzaamheid met zich mee brengen. Maar we hebben ook gezien dat er in Landerd mooie initiatieven ontstaan en dat mensen er, ook in deze tijd, voor elkaar zijn: Samen Erbij!

Zet jij ook stappen erbij?

De komende weken lichten we graag een aantal prachtige initiatieven eruit, die juist in deze nare tijden zijn ontstaan. Heb jij een goed initiatief of idee? Laat het ons weten! Mail naar c.van.donzel@ggdhvb.nl of bel (088) 368 61 15.


Acties vanuit Zorgcoöperatie Zeeland

Er is een Facebookpagina 'Coronahulp Zeeland' opgezet waar vraag en aanbod bij elkaar kunnen komen. Met Pasen is er bij de Boterbloek en De Eikenhof en ciruscact opgevoerd door Jofri. Verder hebben inwoners van Zeeland ruim 200 mensen aangemeld die een extra presentje met Pasen verdienden. Dit presentje is, gecoördineerd door Henriette vd Loop, door vrijwilligers, bezogd. Onlangs zijn alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor anderen, met een door de Zeelandse ondernemers goed gevulde tas bedankt.


Acties vanuit Zorgcoöperatie Reek

Naast het bellen van diverse inwoners voor een praatje, zijn er in Reek door jongeren legpuzzels verzameld die aan ouderen werden uitgedeeld. Een geweldig initiatief is de felicitatiedienst die gestart is om jarige ouderen toe te zingen aan de deur waarbij tevens een praatje gemaakt kan worden. Met Pasen is er bij ruim 300 inwoners een paasattentie bezorgd met tekeningen en knutselwerjes van leerkrachten, kinderen en ouders van basisschool de Kreek'l.