Wijkverpleegkundigen: Personen alarmering

Geplaatst op donderdag 11 juni 2020

De wijkverpleegkundigen van de zorgcoöperaties wijzen u de weg

Het laatste jaar kregen de wijkverpleegkundigen steeds meer vragen over personen alarmering, zeker sinds dit niet meer door ONS Welzijn geregeld wordt. Het is best ingewikkeld. Soms kun je een aanvraag via de zorgverzekeraar doen die een gedeelte zal vergoeden, een andere keer kan een thuiszorgteam helpen met het regelen van alarmering. Dit gaat meestal over een alarmering met professionele opvolging en daar hoort een abonnement bij.

Kan ik ook een alarm regelen zonder abonnement en dat ik direct benadert wordt?

Jazeker dat kan. En daar zijn allerlei verschillende vormen voor en firma’s die dit aanbieden. Je kunt kiezen voor valdetectie, GPS of alleen een noodknop en nog veel meer. De wijkverpleegkundigen van de zorgcoöperaties hebben een overzicht gemaakt van een aantal personenalarmsystemen.

Mocht u graag meer informatie hierover willen, neem dan contact op met de wijkverpleegkundige in uw dorp: