Coronavirus en sporten – lokale spelregels gemeente Landerd

Geplaatst op woensdag 3 juni 2020

Update: ingangsdatum 1 juni 2020

Om het sporten en bewegen in deze tijd van het coronavirus op een goede manier met elkaar vorm te geven hanteert de gemeente Landerd spelregels. Deze spelregels leggen we hieronder per doelgroep uit. In ieder geval gelden deze 3 algemene regels voor iedereen:

  1. Bij klachten zoals, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of verhoging/koorts geldt nog steeds: blijf thuis. Dit geldt ook voor kinderen: als zij zelf klachten hebben, en als iemand in het huishouden koorts heeft, benauwdheidsklachten of positief getest is op het coronavirus (COVID-19).
  2. De spelregels voor sport- en beweegaanbieders gelden voor sportverenigingen en (commerciële) sportaanbieders. Ook gelden de regels voor organisaties die zich richten op recreatieve en sportieve activiteiten voor de jeugd, zoals scouting en dans.
  3. Niet opvolgen van deze spelregels betekent een risico op boetes, uitsluiten van deelname of het sluiten van de accommodatie.

1. Spelregels voor inwoners

2. Spelregels voor sport- en beweegaanbieders

2.1.  Verenigingen/stichtingen

2.2. Spelregels voor commerciële sportaanbieders/ondernemers

2.3. Algemeen: voor zowel verenigingen/stichtingen als commerciële beweegaanbieders

3. Spelregels voor onderwijs en kinderopvang

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Wendy van der Doelen via wendy.vanderdoelen@landerd.nl.