Coronavirus en sporten – lokale spelregels gemeente Landerd

Geplaatst op woensdag 3 juni 2020

Update: ingangsdatum 1 juli 2020

Om het sporten en bewegen in deze tijd van het coronavirus op een goede manier met elkaar vorm te geven, hanteert de gemeente Landerd spelregels. Deze spelregels leggen we hieronder per doelgroep uit. In ieder geval gelden deze 5 algemene regels voor iedereen:

  1. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, of positief getest bent op het coronavirus (COVID-19). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  2. Het advies is om geen risico’s op te zoeken waardoor u bent aangewezen op medische hulp (bijvoorbeeld door een ongeval). Als u tot een risicogroep behoort dan adviseren we om zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden en niet samen te sporten;
  3. De spelregels voor sport- en beweegaanbieders gelden voor sportverenigingen en (commerciële) sportaanbieders, evenals partijen die zich richten op recreatieve, sportieve activiteiten, zoals dansverenigingen, paardrijden, bowlen en cafésporten (biljart, dart etc.);
  4. Niet opvolgen van deze spelregels betekent risico op boetes, uitsluiten van deelname tot het zelfs weer sluiten van de accommodatie;
  5. Deze spelregels treden pas in werking zodra de tekst in de lokale noodverordening is aangepast en van kracht is

Spelregels voor buitensportaccommodaties

Spelregels voor (gemeentelijke) binnensportaccommodaties en fitnesscentra/sportscholen

Spelregels voor sporten in de openbare ruimte

Voor kinderen en volwassenen is het toegestaan om met of zonder begeleiding in hardloop-, wieler- en andere sportgroepjes in de openbare ruimte te sporten. Sporters hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar het advies is wel om drukte te vermijden en dat volwassenen een gepaste onderlinge afstand houden.

Spelregels voor onderwijs en kinderopvang

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Wendy van der Doelen via wendy.vanderdoelen@landerd.nl.