Kosteloze ophaalservice taxussnoeisel

Geplaatst op woensdag 20 mei 2020

Stichting Taxus Taxi vanaf 1 juni weer actief met inzamelactie!

Het taxusinzamelseizoen staat weer voor de deur. Ook dit jaar gaat Stichting Taxus Taxi zoveel mogelijk taxussnoeisel inzamelen. Vorig jaar heeft de stichting in totaal 346.000 kilo aan taxussnoeisel ingezameld. Een resultaat waar zij trots op zijn! Elk jaar zijn er weer duizenden taxusdonateurs die hun takje bijdragen. Stichting Taxus Taxi hoopt, in samenwerking met Den Ouden Groep, ook dit jaar weer op een mooie opbrengst in de ‘strijd tegen kanker’.

Op 1 juni geeft de stichting het startschot en is het weer mogelijk om 24/7 alvast een afspraak te maken via taxustaxi.nl/afspraak. Vanaf 2 juni zijn zij ook telefonisch weer (beperkt) bereikbaar. De stichting vraagt bij voorkeur online een afspraak te maken om zo de telefonische drukte te kunnen spreiden.

Praktische zaken

Taxus Taxi komt het snoeisel kosteloos voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Ook kleinere hoeveelheden zijn van harte welkom. Hiermee kunt u terecht bij de verschillende inzamelpunten, deze zijn terug te vinden via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Jonge scheuten

De kwaliteit van het snoeisel is erg belangrijk. De stof taxol zit vooral in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Hele struiken of oude takken kan Taxus Taxi dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij om een kuil, ter grootte van een voetbal, te maken in de gevulde tas. En het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Gratis materialen

Om de inzameling voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken biedt Taxus Taxi gratis tassen en zeilen aan. Deze materialen kunt u ophalen bij verschillende uitgiftepunten (bij onder andere Boerenbond en Welkoop). Kijk op taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Het taxussnoeisel mag ook op een hoop worden gelegd, alles wordt door de stichting netjes opgeruimd. Denk ook hierbij aan de kuil in het midden van het snoeisel.

Chauffeurs gezocht

De taxusinzameling kan niet zonder vrijwilligers. Daarom doet de stichting weer een oproep aan iedereen die zich samen met een enthousiast team wil inzetten voor de inzameling. Taxus Taxi is op zoek naar chauffeurs die beschikbaar zijn in de maanden juni, juli en augustus en in het bezit zijn van rijbewijs B of BE. Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via taxustaxi.nl of op social media.