Landerd blijft verduurzamen door LED-verlichting te plaatsen

Geplaatst op woensdag 13 mei 2020

Landerd heeft nieuwe stappen gezet in het verduurzamen van de gemeente. Recent werd er daarom voor gekozen LED-verlichting in meerdere delen van de gemeente te laten plaatsen.

De nieuwe verlichting werd geleverd door LED-leverancier Saled. Eerder werd al gekozen voor nieuwe LED-verlichting van dezelfde leverancier. Toen ging het om 700 retrofit lampen. Dit keer koos de gemeente voor INDO LED Geartray verlichting. Bestaande armaturen zijn omgebouwd naar LED-armaturen

Gemeente Landerd bespaart nog meer dankzij het dimregime

De verlichting heeft een dimregime, wat inhoudt dat de verlichting om 22.00 uur gedimd wordt naar 70%, om 00.00 uur naar 50% en om 06.00 uur weer automatisch teruggaat naar 100%. Dit zorgt voor een energiebesparing van 50%. Daarnaast bespaart de gemeente dankzij de nieuwe verlichting flink op het energieverbruik en de uitstoot van zwavel en CO2.