Spelregels Landerd voor buiten sporten vanaf 11 mei

Geplaatst op maandag 11 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei, is het zowel voor kinderen als volwassenen weer mogelijk om – onder voorwaarden – samen buiten te sporten. Om dit in goede banen te leiden hebben we als gemeente Landerd spelregels opgesteld.

De lokale spelregels

We hebben regels opgesteld voor ouders, jongeren, sportaanbieders (verenigingen en ondernemers), scholen en kinderopvang.

De lokale spelregels zijn gebaseerd op de nieuwe informatie vanuit Rijksoverheid en de Vereniging voor Sport en Gemeenten (VSG).
Daarbij maken we het voorbehoud dat de spelregels pas echt van kracht zijn als ook de lokale noodverordening is aangepast. Naar verwachting zal dit de komende dagen gebeuren. Wij adviseren hiervoor de website van de veiligheidsregio in de gaten te houden.

Daarnaast worden mogelijk de lokale spelregels nog gewijzigd naar aanleiding van veranderingen in de noodverordening of op advies van de Veiligheidsregio. We adviseren daarom deze website in de gaten te houden.

Aan de slag

Diverse lokale sportverenigingen en beweegaanbieders hebben ons al een voorzet toegestuurd van de maatregelen die zij willen nemen. We willen als gemeente benadrukken dat de maatregelen van iedere partij in lijn moeten zijn met de lokale spelregels (PDF, 34.1 kB) en de noodverordening. Indien dit het geval is dan kunt u vanaf 11 mei ook met volwassenen aan de slag.