Heeft u hulp of zorg nodig?

Geplaatst op woensdag 8 april 2020

Als u hulp of zorg nodig heeft, kunt u overleggen met uw zorgaanbieder. De zorgaanbieders hebben het door de corona-epidemie extra druk. Het lukt momenteel niet om iedereen de hulp en zorg te geven die men gewend is. Kan uw zorgaanbieder niet genoeg hulp geven? Vraag dan aan kennissen, vrienden, familie of buren om te helpen. Veel mensen werken nu thuis of hebben door de epidemie minder werk.

Lukt het niet om deze problemen in uw eigen omgeving op te lossen?

Wanneer u in uw eigen omgeving geen hulp en zorg kunt regelen, kunt u contact opnemen met een van onderstaande personen of organisaties.

Gezondheidsopbouwwerkers

Ieder dorp heeft zijn eigen gezondheidsopbouwwerker. Zij zijn beschikbaar voor de inwoners van Landerd met vragen over wonen, werk, welzijn en zorg.

Preventiewerkers jeugd

De hoofdtaken van de preventiewerkers jeugd zijn het bieden van ondersteuning aan jeugd en gezinnen, collectieve preventie en het inzetten van eigen kracht en inwoners.

Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur ook bereikbaar via:

Jeugdverpleegkundigen

Met vragen over opvoeden kunt u terecht bij de preventiewerkers jeugd, maar ook bij de jeugdverpleegkundigen van de GGD. Zij kunnen ondersteuning bieden of zoeken samen naar passende hulp.

Ons Welzijn

Ons Welzijn is een brede welzijnsorganisatie die zich in Landerd richt op de volwassenen van 18 tot 100+. Zij ondersteunen bij zaken als crisisopvang en rouwverwerking, maar zij kunnen ook adviseren bij financiële problemen. Omdat Ons Welzijn een groot team heeft, is er een antwoord op elke vraag.

Heeft u medische vragen of vragen over lichamelijke klachten?

Deze vragen kunnen wij niet beantwoorden. U kunt dan bellen met uw huisarts of de GGD.


Wilt u iemand helpen?

Hebt u tijd om iemand te helpen? Meldt u zich dan aan bij zorgcoöperaties in Landerd!

Zorgcoöperatie Schaijk
Zorgcoöperatie Zeeland 
Zorgcoöperatie Reek      

Of bel naar Ons Welzijn via telefoonnummer (088) 372 45 25.

Hoe kunt u iemand helpen?

Voorbeelden van hulp zijnboodschappen doen, medicijnen halen, de hond uitlaten, een dagelijks telefoontje of eten koken. Wees voorzichtig met persoonlijk contact, volg de regels van het RIVM. Hiermee voorkomt u dat u het virus verspreidt.