Gemeenteraden besluiten over Herindelingsadvies Maashorst

Geplaatst op woensdag 8 april 2020

Gemeenteraadsvergaderingen in Landerd en in Uden op 16 april 2020

Op donderdag 16 april besluiten de gemeenteraden van Landerd en van Uden over het Herindelingsadvies gemeente Maashorst. Deze gemeenteraadsvergaderingen zouden op 26 maart 2020 hebben plaatsgevonden, maar zijn vanwege de coronamaatregelen verzet naar 16 april 2020. Gezien de coronamaatregelen gaan de raadsleden digitaal vergaderen. Het is mogelijk om deze vergaderingen net als anders, live online te volgen.

Waar besluiten de gemeenteraden precies over?

Het Herindelingsadvies gemeente Maashorst staat tijdens de gemeenteraadsvergaderingen van 16 april in beide gemeenten op de agenda. Daarmee nemen de gemeenteraden een formeel besluit om tot de gemeentelijke herindeling over te gaan. Op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl vindt u het herindelingsadvies, evenals meer informatie over het gelopen herindelingsproces tot nu toe.

In Landerd neemt de gemeenteraad ook een besluit over het verzoek van de ‘Actiegroep Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden’, tot het houden van een raadgevend referendum. Naast de besluiten over het herindelingsadvies staan in Landerd ook andere raadsvoorstellen op de agenda.

De digitale vergadering live volgen

De digitale raadsvergaderingen zijn allebei live te volgen. In Landerd kunt u de vergadering net als anders volgen via Landerd-TV, en ook op Youtube en via Facebook. Meer informatie vindt u op deze website. In Uden kunt u de vergadering volgen via de webcast. Ga naar de website www.uden.nl, klik op Bestuur en organisatie – Gemeenteraad – Live-uitzending vergaderingen.