Kinderopvang voor ouders met vitale beroepen

Geplaatst op donderdag 26 maart 2020

Alle scholen en kinderopvangorganisaties zijn nog tot en met 6 april a.s. dicht vanwege het coronavirus. Ouders moeten in eerste instantie zelf hun kinderen opvangen.

Regeling nood(kinder)opvang

Voor ouders met vitale beroepen kan de behoefte aan kinderopvang nijpend zijn. Heeft u behoefte aan kinderopvang in deze periode? U kunt gebruikmaken van de regeling nood(kinder-)opvang. Dit is een speciale regeling, bedoeld voor kinderen van ouders met vitale beroepen. Als uw kind naar school gaat en u heeft een vitaal beroep, dan vangt de school uw kind(eren) op tijdens lestijden. Wilt u weten of u een vitaal beroep uitoefent, bekijk dan het overzicht van de vitale beroepen.

Lokale noodopvang

De scholen en een aantal kinderopvangorganisaties in Landerd bieden in Schaijk (ook voor kinderen uit Reek) en in Zeeland noodopvang voor kinderen waarvan ouders een vitaal beroep hebben. Ook kinderen uit Landerd die niet bij een van deze kinderopvangorganisaties zijn aangesloten, zijn welkom. Deze noodopvang is ook beschikbaar voor kinderen die specifieke extra ondersteuning vragen.