Samen Landerd, Samen Erbij

Geplaatst op woensdag 12 februari 2020

De werkgroepen van Samen Landerd, Samen Beter schrijven regelmatig over wat hen bezighoudt. Zij willen werken aan een gezond en vitaal Landerd. Meer dan 40 professionals en vrijwilligers werken aan thema 's die leven in Schaijk, Reek en Zeeland. Aan het woord Egbert van Hout, van de werkgroep Samen Erbij. Deze werkgroep strijdt tegen eenzaamheid.

Egbert van Hout, is  vrijwilliger bij deze werkgroep. Wat is je functie?

Ik ben voorzitter bij Zorgcoöperatie Zeeland. Daarom ben ik betrokken bij Samen Landerd, Samen Erbij. Deze werkgroep houdt zich vooral bezig met ouderen en eenzaamheid. Vanuit mijn vrijwilligerswerk en ervaring breng ik kennis over eenzaamheid mee. Ik werk aan het opzetten van, en geef inhoud aan, een lokaal netwerk.  De werkgroep Samen Erbij hoort bij dit netwerk.

Wat kan de werkgroep Samen Erbij voor de inwoner van Landerd betekenen?

Onze missie is dat iedereen erbij hoort: Samen Erbij dus! We willen bereiken dat mensen meer oog voor elkaar hebben, dat eenzaamheid meer bekend en herkend wordt. In Landerd ligt het percentage eenzame ouderen lager dan gemiddeld in Nederland, maar nog steeds zijn 4 op de 10 inwoners boven de 65 jaar eenzaam! Dit cijfer willen we omlaag brengen.

Dit kunnen we niet alleen. Hier hebben we iedere inwoner voor nodig. We gaan ons vaker laten horen in de media, proberen goede voorbeelden te delen en uit te rollen op meerdere plekken in de gemeente en gaan nieuwe initiatieven (mee) opstarten.

Mooiste ervaring tot nu toe?

Het mooiste is de start van de Zorgcoöperatie in 2013. De ontmoeting D'n Inloop is een heel gezellige ontmoetingsplek voor iedereen jong en oud. Erg mooi vind ik dat ontzettend veel mensen zich aangetrokken voelen tot het onderwerp en mee willen werken aan onze doelen. Ik heb veel inwoners, vrijwilligers en professionals mogen spreken in de afgelopen jaren en overal worden we gastvrij ontvangen en wordt er positief gereageerd op onze missie: Samen Landerd, Samen Erbij!!

Iedere donderdag om 9.30 uur gaan we bewegen en wandelen we 3, 5 of 10 kilometer. Dat is echt een gezellige boel, hier komen de mensen echt met elkaar in gesprek.

Ook interesse?

Bent u inwoner van Landerd of als professional werkzaam in Landerd? En wilt u op welke manier dan ook uw steentje bijdragen aan deze werkgroep? Heeft u informatie die interessant is om met ons te delen? Of heeft u  vragen? Laat dat dan weten. Dit kan bij mij, Egbert van Hout. Ik ben te bereiken via egbertvanhout@outlook.com of via (06) 54 63 76 07.

Voor de volgende keer geef ik de pen door aan ... Marianne Dekkers van de bibliotheek. 

Wilt u meer informatie of contact met één van de werkgroepen? Kijk op facebook @SamenLanderd of www.samenlanderd.nl.