Gemeente faciliteert burgerinitiatief 't Spitje

Geplaatst op donderdag 6 februari 2020

Volkstuinvereniging ’t Spitje in Schaijk heeft ongeveer 60 volkstuinen waarop de leden groenten en fruit telen. Op de tuinen die niet verhuurd zijn wordt gezamenlijk groente verbouwd voor de voedselbank in Oss die erg blij is met de wekelijkse verse groenten.
Helaas worden er de laatste tijd steeds vaker groenten en tuingereedschap gestolen uit de tuinen.

Steun voor burgerparticipatie

Wethouder Vereijken: "Leden van de vereniging willen hun lidmaatschap opzeggen vanwege de vele diefstallen. Het kan toch niet zo zijn dat dit mooie voorbeeld van burgerparticipatie wordt tegengewerkt door diefstal. De leden van de vereniging gaan nu zelf een afrastering rond het tuincomplex plaatsen. Omdat het college deze vorm van participatie waardeert ,ontvangt de vereniging hier een bijdrage voor van 1000 euro. Op 14 maart aanstaande is het weer NLDoet-dag. Een van de collegeleden gaat die dag meehelpen bij ‘t Spitje.”