Het was weer 'een gezellig Onderonsje'

Geplaatst op woensdag 5 februari 2020

Op vrijdagmiddag 24 januari waren 12 mantelzorgers bij het ‘Kookpunt Houtvennen’ in Zeeland aanwezig om een pizza te bakken en ervaringen te delen. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisterden de mantelzorgers naar de deskundige uitleg van Tom Verstegen.

Deskundig advies en wederzijds begrip

Hierna was het de taak van de aanwezigen om zelf een pizza te bakken. Tom zorgde ervoor dat de pizza lekker krokant werd gebakken. Tijdens het nuttigen van de pizza bespraken de mantelzorgers hun ervaringen. Er werd onder andere gesproken over hoe moeilijk het is als je dementerende partner niet naar een zorgboerderij of dagopvang wil. Hoe zwaar is het als je zus of zoon met een verstandelijke beperking ouder wordt en niet meer bij je wil logeren of het geheugen slechter wordt. Door het delen van deze en andere ervaringen voelden de mantelzorgers zich gesteund.

Het was een middag die de mantelzorgers als gezellig ervaarden met een serieus tintje waarbij ze begrip vonden bij elkaar.

Meedoen?

Wilt u ook graag deelnemen aan een van de activiteiten voor mantelzorgers. Meld u dan als mantelzorger aan bij een van de zorgcoöperaties.