Landelijke opschoondag zaterdag 21 maart

Geplaatst op woensdag 22 januari 2020

Schoon en Duurzaam Landerd

Op zaterdag 21 maart 2020 doen veel (buurt)verenigingen in de gemeente Landerd mee met de Landelijke Opschoondag. Nederland gaat massaal de straat op om zwerfafval in de omgeving op te ruimen. Veel vrijwilligers, verenigingen, scholen en gemeenten in Nederland doen mee.

Schoon en Duurzaam Landerd

Voorgaande jaren namen veel buurtverenigingen en andere verenigingen, waaronder Scouting Schaijk, voetbalvereniging Festilent en de Wildbeheerseenheden Zeeland, Schaijk en Reek, met veel inzet en succes deel. De gemeente Landerd heeft ook dit jaar weer alle buurtverenigingen opgeroepen mee te doen. Dit onder het motto 'Schoon en Duurzaam Landerd'.

De gemeente helpt ook mee

Gevraagd is om zelf in de eigen woonomgeving te organiseren dat het zwerfafval wordt opgeruimd. De gemeente helpt mee door te zorgen voor onder andere plastic verzamelzakken, veiligheidshesjes, handschoenen en/of grijpers. Aan het einde van de dag wordt het verzamelde zwerfafval opgehaald. Ook verzorgt de gemeente de nodige publiciteit rond de actie.

Meedoen?

Veel buurtverenigingen hebben gemeld dat ze meedoen aan de opschoondag. Alle kleine beetjes helpen en vele handen maken licht werk. Zaterdag 21 maart 2020 wordt een mooie en schone dag in Landerd. Wilt u als buurtvereniging nog deelnemen, neem dan contact op met de heer J. Cranen van de gemeente Landerd, tel. (0486) 458 111 of per e-mail info@landerd.nl. Ook kunt u voor algemene informatie over de landelijke opschoondag kijken op www.nederlandschoon.nl.