Gezocht: locaties voor monumentale bomen

Geplaatst op vrijdag 10 januari 2020

Wat gaan we doen?

Het is van vele facoren afhankelijk of een boom kan uitgroeien tot een markante monumentale boom. In een tijd waarin elke vierkante meter wordt benut blijft weinig ruimte over voor duurzame groeiplaatsen voor bomen. Hierdoor is er weinig aanwas van nieuwe monumentale bomen. Het doel van dit project is het verfraaien van ons landschap met bomen die kunnen uitgroeien tot volwassen of zelfs monumentale exemplaren, met voorkeur in een weiland. Het zijn herkenningspunten in het landschap, bomen voor de toekomst.

Voor wie?

Iedereen mag zich aanmelden voor een toekomstige monumentale boom. Op basis van de aanmelidngen wordt een selectie gemaakt van de meest geschikte locaties. Deze locaties moeten aan enkele randvoorwaarden voldoen zodat de boom minimaal 100 jaar oud kan worden. Bij deelname aan het project stelt de perceeleigenaa de ondegrond waarop de boom wordt geplant (inclusief de benodigde ruimte voor de boom om de komende 100 jaar uit te groeien tot een monumentale boom) kosteloos beschikbaar. In ruil daarvoor worden de voorbereidings- en uitvoeringskosten en natuurlijk de boom inclusief materialen vanuit het project betaald.

Interesse?

Heeft u interesse in deelname aan het project? Meld u dan zo snel mogelijk aan, zodat we in maart 2020 al bomen kunnen planten. Dit kan door een mail te sturen met uw contactgegevens naar info@monumentalebomenvandetoekomst.nl. Vermeulen Boomadvies stuurt u aanvullende informatie toe en zal aansluitend contact met u opnemen en samen met u bekijken of de locatie in aanmerking komt voor een monumentale boom van de toekomst.