We willen er graag voor u zijn!

Geplaatst op vrijdag 20 december 2019

De werkgroepen van Samen Landerd, Samen Beter schrijven regelmatig over wat hen bezig houdt. Deze keer de beurt aan Samen Erbij. Zij gaan de strijd aan tegen eenzaamheid. Lisette Südmeier van de werkgroep stelt zichzelf voor.

Wie ben ik?

Lisette Südmeier, sociaal werker team volwassenen van Ons Welzijn. Heeft u vragen over welzijn, wonen, zorg, vervoer, geld of vrijwilligerswerk? Dan kunt u ze aan mij stellen. Ik denk met u mee. En als ik het niet weet, kijk ik samen met u wie u verder kan helpen.

Wat kan de werkgroep Samen Erbij voor u betekenen?

We gaan in gesprek met mensen om na te gaan wat er onder de mensen in Landerd speelt. Hoe ervaart u het ouder worden? Wat doet dat met u? Ook als de gezondheid minder wordt, of u een dierbare verliest. Samen met Toos Franken en Anita van der Wielen ga ik in gesprek met mensen over deze moeilijke onderwerpen. Iedereen kan te maken krijgen met een gevoel van eenzaamheid. Dit durven uitspreken en een helpende hand aannemen is vaak moeilijk. Wij proberen eenzaamheid te signaleren en ervoor te zorgen dat mensen elkaar in Landerd kunnen steunen. Er voor elkaar zijn is enorm belangrijk. En het is ook nog eens een mooie kerstgedachte.

Wat is mijn mooiste ervaring tot nu toe?

We maken heel veel mooie dingen mee. Maar één van de mooiste ervaringen voor mij was wel ‘Blue Monday’, de officiële meest deprimerende dag van 2019 volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall. Wij gingen met een groep mensen in gesprek op deze dag. Iedereen liet een kwetsbaar stuk van zichzelf zien. En iedereen deelde wat hem of haar verdriet had gedaan en hoe ze daar mee om zijn gegaan.

Kerstgedachte

Om wat meer in de sfeer van kerst te komen, wil ik u vragen om er voor elkaar te zijn. We willen er samen ook graag voor u zijn. Denkt u met ons mee? De beste wensen en tot ziens in 2020!

Heeft u interesse in ons werk?

Bent u inwoner of als professional werkzaam in Landerd? En wilt u op welke manier dan ook een steentje bijdragen aan deze werkgroep? Heeft u zelf informatie die interessant is om met ons te delen? Of heeft u vragen? Laat dat dan weten! Dit kan bij Caren van Donzel-van Dijk. Zij is te bereiken via c.van.donzel@ggdhvb.nl of via (088) 368 61 15

Over Samen Landerd, Samen Beter

Samen Landerd, Samen Beter is een (bijzondere) samenwerking van verschillende organisaties in Landerd. Zij willen werken aan een gezond en vitaal Landerd. Meer dan 40 professionals en vrijwilligers werken aan de thema’s die leven in Schaijk, Reek en Zeeland. Wilt u meer informatie of contact met één van de werkgroepen? Kijk op Facebook @SamenLanderd of www.samenlanderd.nl.

Bijschrift foto: Lisette Südmeier (rechtsonder) tussen haar collega’s uit de werkgroep Samen Landerd, Samen Erbij