Meer woninginbraken tijdens de donkere dagen

Geplaatst op vrijdag 20 december 2019

In de donkere maanden zijn inbrekers vaak actief. Ze zijn minder zichtbaar en kunnen gemakkelijker hun slag slaan dan in de zomer. Daarom vraagt de gemeente Landerd inwoners oplettend te zijn en verdachte situaties snel te melden. Hoe u kunt helpen leest u hieronder.

WhatsApp Buurtpreventie

Om woninginbraken en andere overlast tegen te gaan, starten steeds meer buurten met WhatsApp Buurtpreventie. Wilt u meer weten over WhatsApp Buurtpreventie en hoe u hier gebruik van kunt maken? Kijk dan eens op www.wabp.nl of neem contact op met Linda Hofman, medewerker openbare orde en veiligheid, e-mail: linda.hofman-jobse@landerd.nl.

Camera in Beeld

Heeft u een camera? Dan kunt u deze aanmelden bij de politie. Op de digitale kaart ‘Camera in Beeld’ kan de politie zien waar camera’s hangen. Voor de politie kunnen deze beelden heel waardevol zijn. Zorg daarom dat u uw camera aanmeldt bij www.politie.nl/thema/camera-in-beeld. Hoe meer camera’s zijn aangemeld, hoe beter de politie de beelden kan gebruiken voor een onderzoek.

Hang- en sluitwerk met keurmerk

Vooral in oudere woningen is goedgekeurd hang- en sluitwerk belangrijk. Zorg dat het voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Inbrekers willen zo snel mogelijk ergens binnen komen. Goed hang- en sluitwerk maakt dit een stuk moeilijker. Ook slaan inbrekers vaker een woning met gekeurd hang- en sluitwerk over.

U meldt nooit te snel!

Ziet u iets verdachts of opvallends? Dan is het belangrijk voor de politie dat u dit snel meldt. Dit mag ook als er nog niets strafbaars is gebeurd. Vaak is een eerdere melding voor de politie van belang voor het onderzoek en vergroot dit de pakkans. Doet u een melding? Probeer dan zo veel mogelijk over de situatie te vertellen. Denk daarbij aan een kenteken, het type en de kleur van het voertuig, een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van de persoon, de locatie en het tijdstip, het aantal personen en andere bijzonderheden.

Samen kunnen we zorgen voor minder inbraken

Samen kunnen we het aantal woninginbraken laten verminderen. Help de politie en uzelf, want een veilige woonomgeving is van ons allemaal!

Meer tips om woninginbraken te voorkomen vindt u op www.politiekeurmerk.nl/preventietips.