Kent u de contact telefooncirkel?

Geplaatst op vrijdag 29 november 2019

De contact telefooncirkel is er voor iedereen die regelmatig contact wil hebben. Dit kan zijn omdat u zich dan veiliger voelt. Maar ook omdat u merkt dat u minder contact kunt maken met anderen door leeftijd, handicap of ziekte.

Hoe werkt het?

Elke ochtend  belt een groep mensen elkaar. Dit doen ze in een vaste volgorde. U wordt dus altijd door dezelfde persoon gebeld. Daarna belt u zelf de volgende op de lijst. Neemt diegene niet op, of maakt u zich zorgen? Dan geeft u dat door aan de vrijwilliger van het Rode Kruis. Deze zal polshoogte gaan nemen en schakelt zo nodig hulp in.

Voordelen van de contact telefooncirkel

U kunt zo even uw verhaal kwijt, en u kunt laten weten dat het goed met u gaat. Ook brengt het de zekerheid dat iemand het weet als het niet goed gaat. Maar het is natuurlijk ook gezellig dat er iemand belt.

Waar kan ik me aanmelden?

Wilt u meer weten? Of wilt u zich meteen aanmelden voor de contact telefooncirkel? Dan kunt u bellen met Maria v.d. Loop van het Rode Kruis.

Telefoonnummer:  (0486) 45 23 02
E-mail: mvanderloop@home.nl

Ook mantelzorgers en familieleden kunnen contact opnemen met Maria over de contact telefooncirkel. 

U hoeft géén lid te zijn van het Rode Kruis en deelname is helemaal gratis.

Over Samen Landerd, Samen Beter

Samen Landerd, Samen Beter is een (bijzondere) samenwerking van verschillende organisaties in Landerd. Zij willen werken aan een gezond en vitaal Landerd. Meer dan 40 professionals en vrijwilligers werken aan de thema’s die leven in Schaijk, Reek en Zeeland. Wilt u meer informatie of contact met één van de werkgroepen? Kijk op facebook @SamenLanderd of www.samenlanderd.nl