Stralende novemberzon begroet de mantelzorgers

Geplaatst op dinsdag 26 november 2019

De herfstzon verwarmt letterlijk de mantelzorgers. Dit biedt in Zeeland zelfs filmers en fotografen de mogelijkheid om opnames van deze dag te maken, zowel buiten als binnen. Het voelt feestelijk! Wat een sfeertje!

Mantelzorgers ontmoeten mantelzorgers

In Schaijk, Reek en Zeeland, organiseert elke werkgroep op een eigen gekozen locatie een lunch. In Schaijk ‘Onder de Linde’, in Reek ‘Onder Ons’ en in Zeeland ‘De Pastorie’. Overal worden de gasten hartelijk onthaald. Om vervolgens te kunnen genieten van een drankje gevolgd door een feestelijke lunch. Een lunch met verrassingen. Heerlijke gerechten, feestelijk uitgeserveerd door vriendelijke gastheren en gastvrouwen. En de gasten genieten van het lekkers, praten honderduit, er wordt gelachen en geluisterd maar ook wordt er contact gemaakt met nieuwe mantelzorgers.

Reisgids voor Mantelzorgers

Moritz Böhmer, wethouder, en Anita van de Wielen, Adviseur Welzijn, ontmoeten op alle drie de locaties de gasten en schuiven graag aan om een hapje mee te eten en natuurlijk proeven ze de gezellige sfeer en maken ze een praatje. Anita brengt een informatief boekje mee, de ‘Reisgids voor Mantelzorgers’ ISBN 978-90-823648-1-1. Deze is in te zien in de ontmoetingsruimte van de Zorgcoöperaties en te leen in de bibliotheken van Schaijk en Zeeland. Ter afsluiting krijgen de mantelzorgers nog een kleine verrassing als herinnering aan deze dag in de vorm van een bloeiend plantje en het tijdschrift ‘Mantelzorger’.

Als we afscheid nemen schijnt de zon niet meer zo stralend, maar met ontspannen en blije gezichten keren de gasten terug naar huis. Ook aan de mantelzorgers die hebben laten weten niet aanwezig te kunnen zijn bij de lunch, is gedacht. Zij worden verrast met een mooie attentie.

De organiserende Commissies Mantelzorg kijken met voldoening terug op een geslaagde middag.