Tulpenbollen voor de vrijheid

Geplaatst op vrijdag 22 november 2019

Op 19 november plantten kinderen in Zeeland, samen met burgemeester Bakermans, de Freedom Flame tulp. Dit is een tulp die symbool staat voor ‘leven in vrijheid’. Bij de jaarlijkse 4 en 5 mei viering zal deze in elk dorp in Landerd prachtig in bloei staan.

75 jaar vrijheid

In september werd in Landerd al uitbundig gevierd dat Operation Market Garden 75 jaar geleden is gestart. Deze operatie zorgde dat Zuid-Nederland al in 1944 bevrijd werd van de Duitsers. In mei wordt in het hele land de vrijheid gevierd en herdacht. Marnix Bakermans: "De speciale tulpen gaan bloeien in mei. Verschillende gemeenten over heel Nederland planten de Freedom Flame ook. Zo staan we samen stil bij wat er al die jaren geleden is gebeurd." Door dit samen met de kinderen te doen, wil de burgemeester ook de volgende generatie deze herinnering meegeven.

Heel boeiend

Eén van de jonge planters is Lotte (11). In de herfstvakantie ging zij met haar ouders naar Kamp Westerbork. De Tweede Wereldoorlog vindt ze heel erg interessant. "Ik heb ook mijn boekenkring over het Dagboek van Anne Frank gehouden." De kinderen beloofden aan de burgemeester om in mei terug te komen en het resultaat van hun werk te komen bekijken.